Menu A’la carte

PRZYSTAWKI: 

Wędzony rostbef | sałaty | rzodkiew | jabłko 30,00 PLN

Krewetki | cytrusy | różowy pieprz | pomidory | kolendra | granat 28,00 PLN

Sery dolnośląskie | chutney oliwkowy | chutney dynia 32,00 PLN

Tatar wołowy | rydze marynowane | pikle | jajo przepiórcze | crème fraiche musztardowy 35,00 PLN

 

ZUPY:

Bulion| jajko | chrupiące mięso | warzywa | makaron 19,00 PLN

Krem z białych warzyw | pesto ziołowe | pestki | chips z jarmużu 16,00 PLN

Zupa rybna | krewetka | warzywa 18,00 PLN

Krem z dyni | kozi ser | burak marynowany 16,00 PLN

 

SAŁATKI:

Kozi ser | gruszka chilli | pestki| mix sałat 34,00 PLN

Polędwiczka wieprzowa | malinowy winegret | pomidor | papryka pieczona 35,00 PLN

 

MAKARONY: 

Łosoś | śmietanka | cytryna | koper | sepia 36,00 PLN

Pappardelle | Pomidory | papryka | oliwki | chilli 34,00 PLN

 

DANIA GŁÓWNE:

Kurczak w maślance | puree seler | marchew kolorowa | słonecznik | sałaty | oliwa ziołowa 35,00 PLN

Szarpana kaczka | bułka maślana | cebula z gruszką | ostry majo | szpinak | słonecznik | czerwony coleslaw | frytki 37,00 PLN

Polędwiczka wieprzowa | szynka | sos ciemny | skorzonera | jabłko | soczewica | gryka 40,00 PLN

Polędwica wołowa | puree chrzanowe | sos ciemny | warzywa pieczone | kurki 70,00 PLN

Kacza pierś sous-vide | sos figowy | dynia | gnocchi 38,00 PLN

 

DANIA RYBNE: 

Łosoś sous-vide | kapusta biała | pieczarka portobello | pomidor | biały sos | makaron soba 39,00 PLN

Halibut gotowany | bób | kalafior | boczek | szczypior 42,00 PLN

 

DESERY:

Fondant z białej czekolady | kompresowane owoce | lody mango 16,00 PLN

Maślanka | porzeczka | mango | karmelki 16,00 PLN

Śliwki | crumble migdałowy | lody cytryna-pietruszka 16,00 PLN

Lokalne lody rzemieślnicze 19,00 PLN